mandag den 30. november 2015

Billedspam af udendørs vinterpynteri :)

Nu er du advaret, her kommer en del billeder. Jeg har fået mere tid, (forklaring følger en af dagene) og med det mere lyst til min have og det er fantastisk.
Det har været befriende at kunne trække i flyverdragten og gå ud i vejr og vind og ikke skulle skynde sig men bare lave det jeg lige har lyst til. Jeg elsker udelivet når tiden ikke er en faktor.

Solnedgang ved indgangen


En halmkrans beklædt med mosgrene og hvid mos fundet i de jyske skove:)
Moskugler som i det her tilfælde er oasis kugler der er beklædt med mos.


Gamle krukker med små træer og et par gamle grene.


Indgangen ind til Fantast-fabrikkens udstillings lokaler
Den gamle vandkrukke revnede for år tilbage og nu gror der en hortensis i den, det nemme er at den er tilsluttet tagrenden så vanding er ingen problem:)
Moskugler denne gang er det blade der er brugt som skabelon, det koster ingenting og er super nemt at lave. Bagerst har jeg brugt en gren fra en af havens stedsegrønne træer, som krukkepynt.


De sidste paradisæbler som fuglene lystigt spiser af, og de allersidste blomster i krukkerne.


Ved gavlen på parkeringspladsen et lidt større arrangement på et gammelt havebord.
Den store kugle under bordet er afklippet fra min tobakspibeplante, 


Bladkugler beklædt med mos, gammelt drivtømmer, gran, og et træ bundet af lærk og lavgrene.En gammel jernkugle som kan åbnes er fyldt med hvid mos og et par hyacinter.


En hurtig krans bundet på en jernring, mos og grene og her sammen med en gammel kælk og en karlekammer seng som altid står i haven:)


Endnu en gren som er klippet af en af havens træer og brugt som juletræ ved indgangen, den fik lyskæde på i går så nu har vi også julelys i haven.


Krans bundet på en halmkrans, her har jeg brugt alt det mos der gik i stykker og ikke var så pænt, det blev bundet hurtig på og derefter krogede jeg fyr og lav grene på med romernåle og til sidst lidt af naturens bær. Den passer ret godt til den gamle marmor statuette.


Til slut hvor det næsten er blevet mørkt, blev adventskransen tændt og for første gang nogensinde har Finn og jeg fået adventskalender :O)
Jeg fik to fine hæklede juletræer og Finn fik en termo kop (ikke nogen dårlig ide til håndværkeren der altid har kold kaffe stående et sted) og kvinden bag gaverne er yngstedatteren. Tak det bliver en hyggelig december er jeg sikker på.


10 kommentarer:

 1. sikken en inspiration til os ideforladte- glæder mig hver gang til at se, hvad i nu har fundet på...
  Lisbeth..

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du følger med her på bloggen Lisbeth. Det gode er at jo mere man laver jo flere ideer dukker der op i ens hoved:O)

   Slet
 2. Hvor ser det dejligt og indbydende ud. Godt du har fået tid til at lave sådan noget juleri, julehave kalder jeg det.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette ja jeg er lykkelig og taknemmelig for at jeg nu har tid til at fordybe mig endnu mere i alt det sjove og du ved jo om nogen at det tager sin tid at få gjort klar til "pynteriet" i haven.

   Slet
 3. Hvor ser det bare fint ud! Jeg mangler stadig både indendørs og udendørs - det kommer forhåbentlig i løbet af måneden! :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. I år fik vi adventskransen lavet til tiden men ellers kender jeg godt det med ikke at nå det til første søndag i advent, og måske er det meget godt at du ikke har fået sat noget op udenfor med den storm der fløj hen over landet i søndags, håber ikke i blev alt for hårdt ramt.

   Slet
 4. Billedspam af julepynt er altid godt :-) og hvor har du været flittig. Skønt med god tid til at være kreativ ude i den friske luft. Jeg føler mig vældig inspireret af alle dine flotte kreationer. Nu mangler jeg bare tiden :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Med det vejr vi har haft, altså lige bortset fra søndag:( så har det været en sand fornøjelse at arbejde udenfor og det med tiden kommer med alderen så der er virkelig noget at glæde sig til:O)

   Slet
  2. ser flot og hyggeligt ud

   Slet
  3. Tak skal du have, nu hvor jeg ser din kommentar tænker jeg, er du holdt op med at blogge? Jeg har tidligere fulgt din Blog men synes den er forsvundet fra min liste.

   Slet