søndag den 6. januar 2013

Skalstol - 70èr plakat - akrylmaling

Lige før jul købte jeg tre af de klassiske skalstole i en genbrug, man kan næsten få dem gratis bare for at tage dem med hjem. Den stol er virkelig en af de ting der symboliserer køb og smid væk mentaliteten, og det er jo lige det der smid væk agtige der kan tænde mit kreagen. Men jeg havde allerede på det tidspunkt fået stolekunst på hjernen, og nu har jeg fået lavet to af dem.

For 15 år siden fik jeg en del plakater af en veninde som hun dengang ville smide ud, de er allesammen tilbage fra  60 -70`erne og de fleste er nogen med knyttede næver og kampen for lighed frihed og broderskab, ja det var jo dengang:O) 
Især en af plakaterne har jeg altid været lidt vild med, og hvor leder man så lige efter den når det er så mange år siden at den kom med hjem, jo jo jo den blev fundet og noget af den er nu blevet en del af denne stol.
Plakaten kunne dække ryglænet, så jeg smurte en god klæber på bagsiden af papiret, lod det ligge i 8 - 10 min og satte den fast på stolen, i forvejen havde jeg revet plakaten over der hvor jeg tænkte at samlingen blev mindst synlig, lige i rundingen mellem ryg og sæde. (du får den mindst synlige samling ved at lægge papiret med retsiden opaf og rive det stykke der skal af ved at trække det nedaf, på den måde får du afrivningen på bagsiden og overgangen fra plakat til stol bliver tynd) Når papiret er helt tør, skærer jeg langs med kanten af stolen med en skarp hobby kniv.


Så fik jeg det problem at sædet var mere gullig end bunden på plakaten, så derfor malede jeg sædet med en hvid maling i glans 10. Nu var det tid til håndarbejdet, pensel akrylfarve og akryltudser, og så igang med at finde de rigtige farver, jeg blandede, malede og tegnede hår, og jo længere ud på sædet, jo større hoveder. Til slut sprøjtede jeg stolen med en rigtig god hurtigtørrende lak.


For ...... da hvor har det været sjovt at lave
og i morgen kommer den stol med billeder fra bibelen.
God søndag aften


5 kommentarer:

 1. Den er godtnok blevet flot !

  SvarSlet
 2. Fantastisk - den stol er bare én af grundene til, at Fantastfabrikken er min yndlingsblog!

  SvarSlet
 3. Tak alle tre, det gør bare det hele lidt sjovere at i også kan blive begejstret:O)

  SvarSlet
 4. Woω, this article is gooԁ, mу
  yοunger sistеr is anаlyzіng
  these kindѕ of thіngs, thus І am going to conveу her.


  Alѕo νiѕit my web-site ... http://usaonlinecasinobonus.org

  SvarSlet