søndag den 13. januar 2013

En kommode på vej

I gemmerne havde vi denne kommode, som en kunde fik øje på, hun ville gerne have en blå kommode så aftalen blev at vi giver den en tur med sandpapir og malerpensel  og så kan hun se om den passer ind hos hende.

Efter en afvaskning ,en let slibning og afmontering af beslagene er det tid til grunding. Jeg grunder kommoden med en hæftegrunder da den har en rimelig glat  lakeret overflade.
Jeg bruger pensel og rulle 


Så er det tid til at lave farveprøver, det er altid ret spændende, nogen gange køber vi selvfølgelig også farverne færdigblandet, men der er god økonomi i at blande selv når det kan lade sig gøre.


Første og anden gang maling


Og når de fine beslag igen er monteret er kommoden færdig.
Nu skal den bare have lov at stå en lille uges tid så malingen hærder helt op.
Kommoden har en hel del år på bagen, men det er jo super fint håndværk der blev lavet så den kan holde mange år endnu.


4 kommentarer:

 1. Fantastisk med sådan et indlæg - for jeg står og skal male kkommode og reol til min søns værelse.

  Kan du mon hjælpe mig med et par opklarende spørgsmål? Jeg har læst mange gange om farveprøverne, er det alm farveprøver til væg du bruger? Og hvilken maling maler du kommoden med?

  På forhånd tak for svar:)

  PS hvor er den blevet flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej du kan ikke bruge de små farveprøver til væg, de er helt uden glans det ville ellers være rart for de koster jo næsten ingenting:O)
   Jeg bruger for det meste en maling fra Younik, den forhandles af forskellige små og store forretninger rundt omkring i landet(jeg vil tro du kan finde forhandlere på nettet og ellers sig til så skal jeg prøve at finde en i nærheden af hvor du bor:O). Ellers kan samme kvalitet fås hos Flugger, så hedder den bare ikke Younik og det er min erfaring at de er lidt dyrere. Men det er jo ikke fordi andre mærker ikke kan være lige så gode. Det skal være en maling til træ, og det mest almindelige er nok at male med en glans 50, men da jeg er ret vild med højglans så bruger jeg ofte en glans 90 til kommoder osv.
   Når jeg laver farveprøver, så betyder det at jeg har grundfarverne, rød gul blå osv, og ud fra dem blander jeg den farve jeg gerne vil have, på den måde kan man ofte få brugt sine rester, en rest mørkeblå kan hurtig blive lyseblå ved at tilføje hvid, osv, men det er lidt tidskrævende og kræver at man har lidt forskelligt maling stående. Hvis det du skal male er gamle møbler der har stået i røg og damp:O)i sit tidligere liv kan det være en stor hjælp at grunde det med en spærregrunder og lade den tørre i et par dage inden den males med den endelige maling, det er så ærgelig når der trækker gule spor at røg gennem malingen fordi man ikke har gjort forarbejdet.
   Held og lykke med arbejdet
   Eva

   Slet
  2. Hov jeg fik stavet YUNIK forkert

   Slet
  3. Tak for dit grundige og nyttige svar - kendte ikke til yunik maling, så det må jeg tjekke ud!
   Jeg skal male to møbler fra Ikea helt uden røg og damp.
   Måske jeg kigger forbi efter råd igen en anden gang:)

   Slet