fredag den 30. oktober 2015

Afrensning af teak med grundrens.

I weekenden fandt vi dette skønne teakbord på Fyn, som det kan ses har det stået et sted hvor der sikkert både er blevet røget og lavet god mad, det trænger til en grundig rengøring.
Man kan rense i 3 dobbelt salmiakvand og i andre stærke sager men man kan også rense i helt almindelig grundrens.


Normalt blander jeg en slat grundrens i varmt vand men denne gang var laget af gammelt skidt så stor at jeg forsøgte mig med at bruge det ufortyndet og det virkede:) Jeg hældte det ud over bordet direkte fra flasken, tog en skuresvamp og kørte i cirkelbevægelser og i træets retning. Det var så beskidt at jeg måtte give det flere gange og imellem hver gang vaskede jeg det over med rent vand.
Til slut en grundig afvaskning indtil vandet ikke blev brunt, det skal lige siges at det er vigtig at hele processen ikke tager alt for lang tid for så kan et finer møbel meget nemt begynde og give sig lidt i limningen.


Bordet er tørret af i gamle håndklæder og nu er det næsten tørt. Nu skal det ind og tørre helt og så kan det igen få teak olie.


Jeg er glad, det er blevet så fint. 
Er der iøvrigt nogen der ved hvor sådan et bord stammer fra?

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det er så fint, jeg tror det har stået i et udhus et sted i det Fynske, for det var godt støvet osv.

   Slet
 2. Det er VIRKELIG flot! Du tror ikke, at det var behandlet med en eller anden "rødlig" behandling (noget bejse måske?) som var meningen og det er det, i stedet for skidt, du har vasket af? Det har ligesom mistet "den varme glød" i processen...Ja hvad ved jeg - DU er eksperten!!!!! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jeg elsker jo at være eksperten:O) og denne gang var det skidt, den har fået gløden tilbage nu hvor den har fået olie og den skal have et par gange til men der er ingen tvivl om at det er et teak bord:)

   Slet
 3. Det er da utroligt så flot det er blevet efter vask, får vi det at se færdigt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt sikkert, den skal lige have et par gange mere af olien og poleres lidt:)

   Slet