torsdag den 22. januar 2015

Sådan laver man et lille spisebord ud af næsten ingenting.

Her kommer et godt eksempel på at vi nogen gange ikke overholder vores egen aftale om ikke at lave noget på bestilling:O)
En kunde kommer for at kigge på et lille spisebord til sit køkken, hun har meget lidt plads så alt hvad vi har er for stort.
Vi har stellet til et gammelt gulvspejl stående som vi ikke har nænnet at smide ud og nu kommer det pludselig i spil for inden kunden er gået har vi lovet at kigge på om det kunne bruges som understel til et lille bord.

Finn skærer siderne af i den rette bordhøjde og bruger dem som vanger ved faktisk ikke om det hedder vanger:) til at holde bordpladen
Så er det tid til grunding og vi finder en rest af en tyk MDF plade som skal bruges som bordplade.


Nu er Finn igen igang for jeg vil gerne have fræset en kant på bordpladen så den ikke fremstår så skarp.


Understellet bliver sprøjtemalet, først sort men det virker ikke så godt til den mørkeblå farve som bordpladen skal have så får den en mat blå i samme farve som bordpladen og så er vi glade igen:)

Bordpladen er malet med en terpentin maling i en glans 90, den har fået 3 gange med en let slibning indimellem. 
Jeg har brugt en lille stofrulle og det gik hurtig op for mig at den skulle males i et helt støvfrit rum for alt bliver at se og sætter sig i så blank en overflade:)
Overfladen er blevet super skarp og blank og efter 14 dages hærdtning er pladen rigtig stærk og modstandsdygtig. 
 Et rigtig sjovt projekt er afsluttet. 6 kommentarer:

 1. I er da for seje! Sådan lige at opfinde et bord i passende str! :) fedt med den spejlblanke overflade - er helt sikker på at det bliver vel modtaget af kunden ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke så dårligt at blive kaldt sej i vores alder, tak for det:) jeg kan også selv ret godt lide overfladen. det gamle terpentin maling kan noget som en akryl maling ikke kan.

   Slet
 2. Svar
  1. Tak skal du have, det var en sjov opgave og siger lidt om hvad vi kunne få ud af alt det der bliver smidt ud her i landet, men det tager jo desværre tid at lave ting og det er vores samfund ikke rigtig gearet til at prioritere desværre:)

   Slet