søndag den 25. november 2012

Vinterkrans/ Naturkrans/ Adventskrans

Ingen møbler i dag, men en lille gør det selv billed kavalkade til dem der kunne finde på at bruge søndagen til at lave en grøn krans.
1. Klip alt hvad der er grønt fra havens træer og buske, hvis du ingen have har, så er der masser at hente i skov, strand, krat og hegn, derude i naturen som jo er vores allesammens
2. Du skal bruge en halmkrans og en vindseltråd, de kan købes i enhver lille flække.
3. Klip alt ud i små stykke, ca 10 cm i længden. Hvis du klipper fra bagsiden og fremad, så kan snittet ikke ses på forsiden af stykkerne og du kan bruge hele grenen.
4. Sæt tråden fast på kransen så tråden ligger plan med bordet og under kransen hver gang du slipper den. Nu ligger du de små stykker du har klippet på kransen, startende ved bordet yderst på kransen og kører en omgang med tråden, du ligger hele tiden stykker på indtil du når bordet på indersiden af kransen, og bind bare så mange gange undervejs som du har brug for, hvis du er mere rutineret, så binder du nok ikke hver gang, men øvelse gør jo mester som der siges. Ved næste omgang trækker du tråden lidt mod venstre og så lægger du igen små stykker på, nu dækker du så den tråd der er synlig med de nye stykker og sådan bliver du ved indtil du skal slutte af, og her lægger du enderne af de sidste stykker ind under de første stykker du satte på.
5. :O) nu har du en grøn krans, undervejs kan du sætte blade, grene, mos og alt hvad du kunne tænke dig at have med i kransen på.
6. I min krans skal der være små paradisæbler, dem har jeg også i haven, her bruger jeg en tandstikker, som sættes ind i kransen og æblerne sættes derefter ned over tandstikken. Hvis kransen skal bruges som adventskrans, så skal der selvfølgelig andre sjove ting til.
7.Denne krans havnede på bordet i vores glashus i haven, den har fået en lyskæde monteret og skal så stå og lyse op derude fra 1 december og julen over.

RIGTIG GOD FORNØJELSE OG GOD SØNDAG.

5 kommentarer:

 1. Åh, det er så hyggeligt at binde kranse. Og den der er meget smuk og naturlig.... jeg får desværre ikke lavet noget i år, fordi jeg lige er flyttet.... men næste år skal der jules igennem på Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også noget af et spring du har taget, håber du bliver rigtig glad for at bo på Samsø.
   Eva

   Slet
 2. Hold da helt op hvor er den bare flot. :o
  Jeg håber på at få tid til at lave noget lignende inden søndag, men tvivler desværre. :(

  Ha' en god søndag.

  www.badutspringeren.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana, du når nok et eller andet der kan bruges til advent, jeg skulle gerne nå en rigtig grankrans, jeg elsker sådan en rigtig traditionel en med hvide lys og lidt enkelt pynt.
   Eva

   Slet
 3. Virkelig smuk krans og tak for den fine arbejdsbeskrivelse. Tror jeg vil give det et forsøg :)

  SvarSlet