mandag den 19. november 2012

Gammelt teakbord og lidt af hvert.

Efter en travlt weekend med fødselsdag, familie tam tam og en tur til det sydfynske for at kigge på hus til ældstedatteren og uden det mindste maling på fingrene, så er det jo skønt at billedarkivet indeholder lidt stemningsbilleder så aktiviteten på bloggen ikke går helt i stå:O
Her  har vi et teakbord fra midt i 50,erne, jeg ved det helt nøjagtig for det har været mine forældres bord:O), selve bordpladen var så medtaget at den ikke kunne reddes så derfor er den slebet ned og malet hvid, resten af bordet, og de to udtræksplader er superfine.
På en af de gamle stole ligger et par hylder med tapet og gamle metalhyldeknægte.
Malerierne er nogen af de billeder jeg inden længe ligger på bloggen til stærk nedsat pris.To gamle stole malet hvid.
Og til slut tre af de små lave,  en gammel rød klap skammel, en træstub med hjul og en klassisk fodskammel med hæklet betræk.


8 kommentarer:

 1. SÅ fint bord med hvid bordplade. Jeg tror aldrig selv jeg havde turde at male på et sådan bord - men resultatet giver mig lyst til at finde et lignende bord og prøve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skulle du prøve Helene, men lige et godt råd, husk at grunde grundig:O)
   Eva

   Slet
 2. Hvad har I malet med? Jeg har hørt at det er svært at male teak pga det høje livsindhold.
  Vi har et lignende bord som vi er meget glade for, men bordpladen er meget grim, så det kunne være flot med en gang hvid maling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britta
   Vi har først slebet bordet godt og grundig ned med rundelsliber, da vi troede at pladen kunne bevares, derefter en gang hæftegrunder og en gang spærregrunder og derefter to gange med en god hvid plast maling i en høj glans, når den så får lov at hærde i 8 eller allerhelst 14 dage, så er den klar til brug, vi har malet en del teakmøbler, og jeg synes ikke de er sværrer end andet, men grundingen er vigtig.
   Eva

   Slet
 3. Tusind tak Eva. Det må blive et sommerferie projekt næste år, da vi desværre ikke har plads til at lave det indendørs. Men så kan det jo stå og hærde mens vi er på ferie ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det blevet flot! Det ser faktisk rigtig fedt ud, at pladen er malet og resten står "råt" :-)
  Lige et spørgsmål om noget helt andet - har I nogle Københavnerskabe for tiden, for jeg leder med lys og lygte efter ét?
  Vh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina, lige for øjeblikket har vi ikke nogen københavnerskabe men vi finder dem af og til, så mit bedste bud er at følge lidt med på bloggen. Hvis og når vi finder et vil det blive lagt ind.
   Eva

   Slet