onsdag den 2. april 2014

Tronstolen

Mit allerfineste uldstof, som jeg i lang tid er gået udenom og ikke rigtig har kunnet få til at passe til noget, har nu fundet sin plads på stolen, som her i huset fremover vil komme til at hedde tronstolen:O)

Som jeg skrev tidligere er stolen meget stor og forholdet mellem ryg og sæde passede ikke helt sammen, derfor har jeg lukket stolen bagtil så betrækket ikke kun er en lille firkant midt på sædet.
Jeg har bevaret den gamle maling som er rigtig fin med små afskalninger her og der.

Rigtig mange har spurgt om jeg ikke vil beskrive arbejdsprocessen lidt mere udførlig, så her kommer et par billeder og lidt forklaring:-)

Snoren til at kante stoffet af med har jeg lavet af en pink murresnor, heldigvis skinnede solen den dag så det blev til en time i solen mens luftmaskerne blev til en lang lang kant snor.


 Stolen som den så ud fra starten, jeg pillede stof og skum af sædet.

Skar et par stykker skum til så de passede til hullerne i ryglænet.
Skar et stort stykke skum til sæde og ryg.


 Bagsiden gav mig lidt problemer, først savede  jeg et stykke masionit plade af, men det endte med at blive lidt klodset for oven da stoffet skulle på, jeg havde også først regnet med at stoffet bagpå skulle være ensfarvet men det virkede heller ikke helt rigtig, så det endte med at jeg brugte et stykke kraftig flis tæppe inderst og så måtte jeg "ofre" et stykke mere af uldstoffet for at få det hele til at harmonere:)


Sidste skridt inden stoffet skal på er polstringen. Et stykke skum og den uundværlige hæftemaskine og så er der klar til at sætte stoffet på.


5 kommentarer:

 1. Ej hvor er den fed... er især helt vild med detaljen med den neonpink murersnor ;)

  Har smidt en mail vedr et gammelt klædeskab :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja murresnor er virkelig godt til mange ting og så er prisen også til at have med at gøre:)
   Eva

   Slet
 2. Stoffet!!!! Sælg den ALDRIG!!!!! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha det var heller ikke sjovt at klippe i det stykke stof, men hvis det ikke kommer ud og bliver brugt, så ligger det jo bare der i stakken og keder sig :O)
   Eva

   Slet
 3. PRÆCIS! Nu kigger du på det hver dag!

  SvarSlet