mandag den 28. april 2014

En kæmpe der nægtede at dø og en overlever:)

Vores skønne gamle æbletræ væltede i den sidste store storm vi havde, jeg tror træet er fra omkring 1929 hvor huset blev bygget og vi nænnede næsten ikke at fjerne den helt, derfor har den fået lov at fungere som "haveskulptur" og klatretræ og så må den væk når vi ikke kan holde ud at se på det mere.
Men nu viser den hvor sejlivet den er, den skyder flere steder på den gamle stamme så måske får vi nu i virkeligheden bare byens mest skulpturelle æbletræ:)I drivhuset har vi også en plante der har kæmpet for liver og overlevet den milde vinter. Stueplante Pasionsblomst er en af mine yndlinger til drivhuset, den gror villigt og blomstrer meget men går ud hver vinter og så planter jeg en ny hvert forår, men ikke i år for se lige engang hvor fint den har klaret vinteren, den skyder så det er fornøjelse, nu skal den vist lige nusses lidt og bindes lidt bedre op, for den er allerede på vej med de første blomster :O)4 kommentarer:

 1. Jeg elsker den slags historier - hvor naturen er så mega stærk at det giver en kuldegysninger!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo det skønne ved naturen at man ikke kan bestemme alt over den:)
   Eva

   Slet
 2. Min gamle nabo havde en passionsblomst der var plantet på hedes overdækkede terrrasse. Den kom hvert år og den måtte beskæres hårdt hvert år også, da den ellers ville fylde det hele med sine lange skud og hundredevis af blomster. Den var en fryd for øjet.
  Så på trods af vintre med frost og fygesne, kom den flot hvert år.

  SvarSlet
 3. Jeg tror da at jeg vil give min en vintermåtte så, for jeg troede faktisk ikke at de kunne klare frosten, men i år er det fantastiske at den ikke skal starte nedefra, næsten alt det grønne har også overlevet så jeg håber på et væld af blomster her tidlig på sommeren:)
  Eva

  SvarSlet