onsdag den 23. april 2014

Byg et kaninbur på tre timer:)

En af de små i familien har fået lovning på en kanin og det er åbenbart ikke sådan lige til at finde et kaninbur der ikke er enten alt for stor eller alt for lille og så var det jo at at tanken strejfede mig, mon ikke man kunne finde en lidt nem løsning:O)
Jeg fik øje på et gammelt køkkenskab imellem alt vores rod i redskabsskuret og lågen var der også, neeeeem neeeeem løsning sagde min hjerne mig, men så let slipper man ikke når Finn er i nærheden, så han fandt en gammel vandfast plade og lynhurtig blev det et meget hyggeligt fællesprojekt, der udfoldede sig ude på gårdspladsen, eller P-pladsen som den hedder her i huset. Tænk hvor meget glæde man kan have af sine børnebørn:O)


Kaninhjemmet er en 1½ værelses. Vi skar et lille stykke af den hylde som i forvejen sad i skabet, og skubbede den ind på plads imellem de små dippedutter som også før holdt hylden på plads, så er den nem at trække ud når der skal gøres rent.

I Bunden (som tidligere var siden af skabet, har vi klipset tagpap på for at beskytte mod at urinen trækker ned i træet. Hullet til højre er oprindelig det øverste af skabet, og også her bliver der skruet plade på. I pladen skar vi et hul, så kaninen kan gå ud i sin atrium gård, som er Holgers (vores gamle hund som døde for et par år siden) transportbur, så denne gang er det rent genbrug.

Kaninen får egen udgang til haven, her skal lige sættes et par lister på så skydelågen kan trækkes for hvis det bliver for koldt, men det var vist også det eneste vi ikke nåede at få lavet:) nå jo og så en lille kanin trappe men den skal hun vist selv være med til at lave den lille kaninejer.


I lågen skar vi hul og klipsede net på indersiden

Nu skal buret bare til Amger og stilles op på et par betonstolper som står og venter derinde, heldigvis røg de ikke ud sidst der blev ryddet op:O)
En skøn dag i solen med fælles arbejdskraft og rent genbrug.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar