søndag den 24. november 2013

Jul og genbrug / gør det selv

En gammel lampeskærm
Vendes så bunden er opad og det der normalt holder pæren, krølles sammen i bunden eller klippes af (med en boltsaks)

I bunden lægges et stykke pap, en underkop eller hvad du nu har, mest for at mosset ikke hele tiden drysser når den står inde på bordet.

Sæt blomstertape på kanten (blomstertape er en speciel tape som er lidt klistret og derfor holder lidt på grannet så det ikke kører rundt)
Klip grannet ud i små stykker, et rigtig godt råd er at klippe gran fra bagsiden og skråt fremad, på den måde kan man ikke se klippet på forsiden og kan bruge alt på grangrenen lige bortset fra den tykke midterste gren.


Så pyntes bunden og det kan jo være alt fra helt natur som her til kaffeebønner, kogler, kastanier glaskugler eller hvad man nu kan lide. 

Til sidst har jeg brugt fire lysstager af dem vi normalt bruger på juletræet.
Brændetiden på de små lys er ca 4 timer og de er meget nemme at skifte.


Selve stativet kunne jo også sprøjtamales guld, kobber, pink sort, det er bare om at sætte fantasien i omdrejninger:O) 
Hvis jeg når det, laver jeg lige en lidt mere farverig udgave til vores åbne hus næste weekend.


3 kommentarer:

 1. Ja, selvfølgelig. Hvorfor tænkte jeg ikke selv på det? Sådan tænker jeg tit, når jeg ser de forrygende gode ideer her i Blogland.
  Tak!

  Glædelig sændag.
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Den er simpelthen genial Eva!!! VIRKELIG flot! - Der skal bare lige en lille fe ind og sidde i skovbunden blandt svampene! FED idé!! :-) Jeg har tit kigget på de gamle lampeskærmeholdere, fordi jeg synes, de har nogle sjove former, men har endnu ikke kunnet finde på en god idé med dem - den har du så her! :-)

  SvarSlet
 3. Det er bare en super ide' :-)

  SvarSlet