tirsdag den 19. november 2013

Globus kuglelampe

Vi har lavet mange forskellige kuglelamper og jeg har længe gået med tanken om at lave en globus om til en lampe, jeg er jo ret vild med kugleformen og endelig fik vi gang i projektet.
Det er ret enkelt hvis den ellers er til at skille ad, for så er det bare at skrue alt det overflødige af og sætte en ny fatning og ledning i, men problemet ligger i at få lavet hullerne lidt større så der er plads til fatningen men som så ofte før, fandt Finn en løsning på det, uden at den revnede, så nu kan vi få jorden til at lyse lidt mere op:O)13 kommentarer:

 1. Hvor er den blevet fin. Jeg kan godt forestille mig at det er lidt af et arbejde at få boret i globussen uden af den revner. Godt at Finn kunne finde på en løsning

  SvarSlet
 2. Det er jo lige sådan en, som jeg leder efter - har i flere?

  Kram
  Christina

  SvarSlet
 3. Tak skal i have allesammen, ja nu tror jeg at jeg vil forsøge at finde et par globus mere.
  Til Frk. Smed: Ja Finn er god at have på sidelinien:)
  Til Christina: Jeg har for øjeblikket kun denne ene, og den vil komme til salg når jeg lige når at få den lagt ind, men jeg kan se at der ligger et par mail vedr lampen også, så jeg ved ikke lige hvad der sker med den.
  Eva

  SvarSlet
 4. Super idé. Tror jeg vil kreere en tilsvarende til at hænge i hjørnet med min 'mand' - mannequin fra en butik :o) - han larmer ikke og siger ikke nogen imod ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt nok første gang at jeg har hørt om manden i hjørnet:O) så tror jeg alligevel at jeg foretrækker at blive sagt lidt imod engangimellem:O)
   Eva

   Slet
 5. Hej:) Jeg er lige gået i gang med en tilsvarende globuslampe og har store vanskeligheder med at få en fatning til at sidde fast. Nu har jeg desværre ikke lige en Finn ved hånden, men hvad gjorde han konkret, borede han det nederste hul større og i givet fald hvordan?
  Mange hilsner Else Marie

  SvarSlet
 6. Nej ikke alle er så heldige som jeg og jeg låner ham ikke ud:O) Men han siger at han har boret et hul øverst i globussen, og så bruger han noget der hedder en klemmenibbel. Når ledningen er sat på fatningen sænkes den ned i globussen og så skal klemmenibbelen skrues på fatningen så den sidder ovenpå globussen. Men jeg kan forstå på ham at der findes forskellige slags af dem og ligeledes af fatningerne, så måske du skulle gå til den lokale elektrikker de ved helt sikkert hvad du skal bruge. Nederst har vi kun et lille hul, så når der skal skiftes pærre så skruer man klemmen af fatningen igen og sænker pæren ud af det nederste hul, skifter pæren og hiver fatningen tilbage og samler den.
  God fornøjelse

  SvarSlet