onsdag den 4. september 2013

En lænestol fik nyt betræk i søndags.

Klokken 7 søndag morgen fik jeg lyst til at gøre noget ved en af de 2 gamle lænestole som vi nu har haft stående længe. 
Det tog en times tid at vælge stoffet, sådan er det altid, jeg slæber alle mulige stoffer ind i stuen og prøver dem af, og en masse broderier var også fremme ogi spil, men det endte helt anderledes end jeg lige havde regnet med, nemlig med dette gule stof og et gammelt oliemaleri.


Stoffet bliver tilpasset og strammet ud og masser af nåle sat i.


Det tager noget tid når jeg skal lave sådan noget, for jeg har jo aldrig sådan rigtig lært at polstre møbler så det bliver lidt på min egen måde:O)


På denne stol var der en aftagelig bagplade og det var jo dejlig praktisk men også lige noget for min kringlede fantasi for her kunne jo så være noget andet end stof, så af med stof og skum og så blev kanterne beklæde med stoffet.


Klokken nærmer sig nu 16.30 så godt 8 skønne timer senere står stolen klar:O)Fra starten havde jeg en plan om at male på armlæn og ben, men da det gule stof tog over, passede farven på armlæn ret godt til stoffet, så det blev i stedet et maleri på ryggen der blev denne stols kendemærke.Billedet er et rigtig gammelt oliemaleri som er malet på sækkelærred, jeg har givet det en gang lak, så det ikke krakelerer mere end det allerede var igang med.

Det var en skøn skøn søndag kun en stol en saks en klipsemaskine en bøtte med nåle og så et par kopper kaffe og Finn var taget i sommerhus for at male vinduer, så hvad kan man forlange mere af sådan en søndag hvor regnen kom og gik:O)

8 kommentarer:

 1. Åh hvor der kribler i mine fingre for at lave så smukke og kreative ting som du. Jeg har bare ikke pladsen til det :( 125 kvm, hvor pladsen skal deles med tre andre. To af dem er mine børn, så jeg kan desværre ikke have ting stående i fred ret længe. Noget godt er det dog i det, for de er ligeså kreative som jeg. Og når jeg svinger pensel, går der ikke læge før de står 'logrende' ved siden af mig, og gerne vil male selv..

  Smuk stol, smukke ting. Jeg nyder at se dine kreationer!! Tak fordi du giver mig idéer :)

  -Kay.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt når børnene også har lyst til det kreative, jeg har selv to af slagsen(i dag midt i 30èrne) og i dag er de nok mine værste/bedste kritikere,:O) for heldigvis er vi ikke altid enige om hvordan tingene tager sig bedst ud.
   Eva

   Slet
 2. Wow!
  Er vild med dine ideer.
  Jeg har her i stuen to gamle stole og en sofa i fhv. uopskåret mekka (3 katte = opskåret mekka). Måske en idé til overvejelse at få gjort noget ved dem....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du roligt kaste dig ud i, det er rigtig sjovt men ikke altid helt let at beslutte hvor saksen skal klippe for at det hele kommer til at sidde pænt, men det gode er at hvis man gør alt hvad man kan, så kan man jo ikke gøre det bedre:O)
   Eva

   Slet
 3. Svar
  1. Tusind tak Majken, det er dejligt at høre at du kan lide den.
   Eva

   Slet
 4. wauv, den blev godt nok flot! Hvad er det for en klipsemaskine man skal bruge? Jeg skal have fundet mig en, eftersom jeg skal i gang med at ombetrække min sofa, hvor hverken puder eller hynder kan tages af! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har bare sådan en helt almindelig en, den hedder Rapid og er købt i et byggemarked. Held og lykke med sofaen.
   Eva

   Slet