torsdag den 1. marts 2012

STEVIA

Stevia er blevet godkendt i Danmark
Nogen husker måske at jeg fortalte om Steviaplanten sidste sommer, hvor jeg såede den og havde den i drivhuset den groede rigtig fint men jeg fik ikke rigtig noget ud af den for den skal bearbejdes for at kunne bruges til madlavning. Nu er den frigivet og kan købes i almindelige supermarkeder og den skulle være en fantastisk erstatning for sukker da den tilsyneladende kun har gode egenskaber. 

Jeg har set en udsendelse i fjernsynet hvor bl.andet Arla eksperimenterede med at bruge den i deres yougurt og andre ting hvor der er meget sukker i, jeg synes det er ret spændende da den ikke påvirker kroppen på den negative måde som sukker gør og så vidt jeg kan forstå er den også meget interessant for diabetes 2 patienter men det kan i alt sammen selv læse mere om hvis i får lyst.

Nu skal den prøves af her i huset så må vi se om den vinder eller taber overfor sukkeret:O)

4 kommentarer:

 1. Min svigerinde, som ikke kan omsætte sukker i kroppen pga PCO, bruger det til mange forskellige ting bla. smagte jeg hendes æblegele i efteråret. Den smagte ikke helt så sødt, som den med sukker, men det var en behagelig smag. Jeg glæder mig til at høre om jeres erfaringer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katja, Jeg leder efter en æblegele opskrift uden sukker, da jeg er diabetiker....men også elsker æblegele. Kan du måske skaffe den? Eller erstatter man bare sukkeret med forholdsvis mængde Stevia?

   Slet
  2. Du kan sagtens erstatte sukker med Stevia, man kan også bruge halvt af hver, jeg har ikke rigtig nogen opskrifter. Rigtig god fornøjelse med det, det er et rigtig godt alternativ til sukker☺

   Slet
  3. Du kan sagtens erstatte sukker med Stevia, man kan også bruge halvt af hver, jeg har ikke rigtig nogen opskrifter. Rigtig god fornøjelse med det, det er et rigtig godt alternativ til sukker☺

   Slet