torsdag den 10. november 2011

BLONDEKUGLELAMPE

Meget mærkelig, for 15 min siden udgav jeg denne side og efter at den første kommentar var kommet,så var siden  pludselig væk igen ???? nå men nu prøver jeg en gang til:O)

Jeg lovede for et stykke tid siden at fortælle hvordan jeg laver disse kuglelamper af gamle blonder, denne her er lavet over en badebold der er 40 cm i diameter.
God fornøjelse hvis du får lyst til at prøve:O)

GØR DET SELV

Et stykke køkkengardin.

To stykker som er så lange at de kan nå rundt om badebolden lægges over hinanden i et kryds, jeg syr stykkerne sammen med en kraftig sytråd. hvis den skal laves af runde blonder ville jeg også sy dem sammen som ovenfor.


Øverst har jeg lavet en ring af et stykke kraftig ståltråd herpå syer jeg de fire ender fast, de skal strammes godt til.

I de fire mellemrum der kommer klipper jeg stykker af gardinet og syr på.


En god portion sukker og lidt vand koges op, jeg tager det på slump, jeg tror det er ca 2-3 del sukker og 1 del vand. Nu skal lampen gennemvædes af sukkervandet, jeg bruger en svamp og dupper det på for det er ret varmt og det ville være ret øv hvis badebolden smelter at det varme sukkervand men det skal være helt gennemvædet.

Nu skal den tørre og det tager ret lang tid, her er en brændeovn perfekt, i den første tid skal dråberne som kommer forneden tørres af

Når den er HELT TØR tages luften ud af badebolden og så er den klar til at blive lakket eller malet, denne her er malet hvid med en helt alm træmaling, det er vigtig at male eller lakke den både udvendig og indvendig så sukkerlagen bliver lukket inde. Jeg giver den to gange, første gang et tynd lag for hvis den bliver alt for våd af malingen så kan sukkerlagen opløses og den bliver blød.
Når malingen er tør er den ret hårfør:O)
Denne her har fået en gul stofledning


8 kommentarer:

 1. Sikke en fantastisk lampe. Er det én I sælger? Hvad koster den?
  Mange hilsner
  Lisbeth Andersen, Odense
  lisbeth.madsen10@skolekom.dk

  SvarSlet
 2. Tak skal du have Lisbeth jeg synes faktisk også selv at denne her er blevet meget vellykket og ja den kommer til salg jeg regner med at den skal koste 350,-kr inkl. de 3 m stofledning.
  God dag
  Eva

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare fed, super ide....og tak for tippet.

  SvarSlet
 4. Fantastisk flot lampe! Kan I skrive om gardinerne den er lavet af er hæklede, kniplede eller noget helt tredje? Jeg har nemlig lidt svært ved at gennemskue hvor "tykt" det er:)
  Mvh Hanna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanna
   Jeg har efterhånden lavet nogle stykker af disse lamper og min erfaring er at det hverken må være for tykt eller for tyndt det man bruger til det, denne her er sådan et gardin der er lavet på maskine men jeg har også brugt kniplede bånd som så er sat sammen med andre blonder.
   Du må nok prøve dig lidt frem.
   Bedste hilsner
   Eva

   Slet
 5. Hihi, nå ser jeg at vi har brukt helt lik badeball;) Jeg har også spraymalt en liten lykt jeg har laget på samme måte før. Blir fint, det!

  Lurt å sette på ringen av ståltråd før den tørker. Jeg gjorde det til slutt, og det var litt vanskelig..
  Har du noe tips på hvordan du fester lampen fast til ledingen?

  SvarSlet
 6. Good web site you have here.. It's hard to find excellent writing like yours nowadays.
  I truly appreciate people like you! Take care!!

  Feel free to surf to my site ... Snoop dogg G Pen

  SvarSlet