tirsdag den 14. januar 2014

Nytårsstolen er færdig:O)

For et par dage siden gik jeg igang med den gamle stol her. Som lovet til nytår kommer her en forklaring på hvordan jeg tager fat på sådan en stol, men jeg vil endnu engang gøre opmærksom på at jeg ikke er møbelpolstrer, jeg gør bare tingene som jeg nu synes de er nemmest.
Først skal det gamle stof af, det kan godt være noget af et arbejde, denne har havde så mange søm som jeg næsten ikke har set det før. Men alle søm skal ud for ellers kan jeg ikke sætte det nye stof på med de små hæfteklamper som jeg for det meste bruger.

En støvsuger er ikke af vejen, ofte er der rigtig meget støv under stoffet og som det ses her så har stolen været betrukket flere gange , der er masser af sømhuller.

Efter en slibning og en afvaskning, er det tid af vælge farve. Til denne stol har jeg valgt at bruge en spray på dåse, da der ikke er ret meget træ på stolen, hvis der er meget som skal males kan det blive en lidt dyr løsning med spray.

Jeg valgte den hvide og brugte min yndlingsspray, DUPLI-COLOR, den holder godt og tørrer lynhurtig og det passer jo lige til mit gemyt:).
Ud i sprøjterummet og så skal den have et par gange. Hvis du sprøjter udendørs, så vær obs på blæsten og det må helst ikke være alt for koldt, så synes jeg malingen løber meget nemmere.

Samtidig med valg af maling skal der også vælges stof


Jeg fik slæbt alt stoffet frem så nu har jeg stofbunker og rod, men sådan er det jo når man er godt igang, kunne ikke rigtig finde det rigtige før jeg fik øje på noget som jeg har klippet af en gammel klap ud liggestol, som var gået i stykker.

Bingo det skulle det selvfølgelig være, og så blev jeg så optaget af at sætte stoffet på at jeg helt glemte at tage billeder, sådan kan det gå:O) beklager, hvos du sidder og brænder inde med et spørgsmål, så bare spørg, jeg svarer gerne, så godt jeg nu kan.

Men sådan her kom den til at se ud

På bagsiden har jeg brugt et hørstof i  en lys grønlig farve, og begge sider er afsluttet med en snoet møbelsnor som er limet på.


7 kommentarer:

 1. Den er super flot lavet Eva! MEN jeg stemmer nu stadig for det pink!!!! :-) - jeg er TOTALT forelsket i det stof! Sig til, hvis du vil sælge det eller laver en skammel eller noget med det! Ex. som "en af de 10" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha jeg er også selv vild med det pink og nænner næsten ikke at klippe i det, det er hjemført fra Mexico, så det skal bruges til et møbel som virkelig har fortjent det:O) Det er måske snart tid til at lave fra 10 til 20 af de skamler:-)
   Eva

   Slet
 2. Det kan jeg godt forstå!!! Det ligner nærmest også sådan et uldent tæppe eller stof til en "poncho"...(ved ikke, hvad de hedder i Mexico) Glæder mig til at se, hvad der får lov at få det på ;-) JAAAAA - fra 10 til 20 må du!

  SvarSlet
 3. Det er jo helt fantastisk hvad du får lavet :)

  SvarSlet
 4. Hej
  Det var mig der spurgte om lidt vejledning i stolepolstring:)
  Jeres stol er blevet rigtig flot, men har lige et par enkelte spørgsmål.
  Bruger du bare en almindelig hæftepistol til at sætte betrækket fast?
  Har du syet de 2 forskellige slags stof sammen inden du har sat det fast?
  Og hvad har du limet snoren fast med??
  Og tusind tak for at du gad svare og tage billeder så jeg kunne se hvordan man kan gribe det an.
  Mvh Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores hæftepistol hedder Rapid, og er en af de gode men almindelige, men ikke en af den slags man bruger til papir.
   Nej jeg har ikke syet stofferne sammen, først sættes forstykket på så det går godt ned bagpå, og så lægger du det bagerste stof på så kanten vender nedad, derefter klipser du hele vejen hen, meget tæt, så vendes stoffet og det klipses ned langs siden.
   Jeg limer altid snoren med limpistol og giver den også nogle små søm indimellem.
   Håber det giver mening, ellers kan det være at jeg kan huske at tage billeder næste gang, for jeg har faktisk lige fået en lignende stol foræret, men den skal lige først have en ordentlig rep. for den har brækket benet:O)
   Eva

   Slet
  2. Hej Eva
   Det giver bestemt mening:)
   Kigger med på bloggen om den anden stol kommer på inden jeg få bestemt mig og startet på min egen.
   Mange tak for svar :)
   Mvh louise

   Slet